Geleceğinizin güvenliği için çalışıyoruz
Geleceğinizin güvenliği için çalışıyoruz
Sepetim 0,00 TL
BLOG
Yayın Tarihi : 31.07.2023 22:28 | Güncellenme Tarihi : 03.08.2023 17:31 | Hırsız Alarm Sistemleri
Hırsız Alarm Sistemime Yangın Alarm Dedektörleri Takabilir miyim?

Evet, hırsız alarm sisteminize ek olarak yangın dedektörleri ekleyebilirsiniz. Bu, güvenlik önlemlerini artırmak ve yangın durumlarında erken uyarı sağlamak için akıllı bir adım olacaktır.

Ancak, hırsız alarm sistemi ve yangın alarm sistemi, farklı amaçlar için tasarlanmış ve farklı işlevlere sahip olduğu için bu iki tür dedektörü aynı alarm paneline doğrudan kendiniz bağlamamalısınız. Bunun yerine, uygun şekilde entegre edilmelerini sağlamak için profesyonel bir güvenlik uzmanı tarafından yapılandırılması ve kurulumu gerçekleştirilmelidir. 

Öncelikle hırsız alarm istemi ile yangın alarm sisteminin çalışma mantığını anlatırsak daha iyi anlayacağınızı düşünüyorum. Hırsız alarm sisteminde Alarm, Devrede yada devre dışı bırakılmaktadır, yani alarm aktif yada pasif edilebilmektedir. Normal hareket dedektörleri veya sensörler alarmın devrede yada devre dışı olduğuna göre çalışmaktadır. Eğer alarm devre dışı (Alarm pasif) ise hareket dedektörleri yada diğer sensörlerden gelen sinyallerde alarm çalmaz , alarm paneliniz gelen bu sinyalleri dikkate almaz , sadece alarm devrede (Alarm aktif ) iken hareket dedektörlerinden veya sensörlerden gelen sinyaller vasıtasıyla alarm devreye girer ve alarm çalar. Bu yüzden takılacak yangın dedektörleri mutlaka konusunda uzman bir güvenlik sistemleri uzmanı tarafından takılmalıdır.

Bu Güvenlik uzmanı takılacak olan yangın dedektörlerinin, Alarm panel üzerindeki bölge tiplerini değiştirerek montajını yapmalıdır. Bölge tipleri hırsız bölgesi, yangın bölgesi , 24 Saat bölge tipleri bulunmaktadır. Alarm panelinin takılacak bölgesinin bölge tipini ya "24 saat aktif bölge" olarak yada "yangın bölgesi" olarak tanıtıp , sadece o bölgeye yangın dedektörleri takılmalıdır, bölge tipi yangın olan bölgeye hareket dedektörü takılırsa alarm devamlı çalacaktır, alarm devre dışı dahi olsa hareket sensöründen gelen her sinyalde alarm çalacaktır.

Ancak Yangın Alarm sistemlerinde ve kullanılan tüm yangın panellerinde alarmın aktif yada pasif etme seçeneği yoktur devamlı 24 saat aktif haldedir , pasif yada devre dışı bırakılamaz. Bu yüzden Yangın alarm panellerine hareket dedektörleir takılamaz, çünkü devamlı devrededir, ne sinyal gelirse gelsin hemen alarmı çaldıracaktır. Eğer ev kullanıcısı iseniz Hırsız alarm sisteminize Yangın dedektörleri tanıtabilir veya ekletebilirsiniz. Ancak büyük bir işyeri sahibi iseniz hırsız alarm sistemi ile yangın alarm sistemini ayrı ayrı taktırmanızı tavsiye ediyoruz.

Yangın dedektörleri, yangın durumlarında duman veya ısı gibi belirli tehlikeli durumları algılayarak erken uyarı sağlarlar. Bu sayede, zamanında müdahale edilerek yangınların kontrol altına alınması ve can güvenliğinin sağlanması mümkün olur.

Yangın dedektörlerini hırsız alarm sisteminize eklemek için uygun bir alarm paneli kullanılmalı veya entegre bir çözüm tercih edilmelidir. Ayrıca, dedektörlerin uygun konumda yerleştirilmesi ve sistemin düzgün çalışması için periyodik testlerin ve bakımın yapılması önemlidir.

Yangın alarm sistemi eklerken, uygun standartlara ve düzenlemelere uygun olduğundan emin olmak için yetkili kurumlarla iletişime geçmeniz önemlidir. Böylece, güvenlik ve uyumluluk açısından doğru adımları atmış olursunuz.

YENİ VE İNDİRİMLİ ÜRÜNLERDEN HABERDAR OLUN !
Whatsapp
İnternet sitemizde çerezlerden faydalanılmaktadır. Ayrıntılı bilgi için Kişisel Verilerin Korunması Kanununu, Gizlilik Sözleşmesi ve Çerez Politikamızı inceleyebilirsiniz. Reddet Kabul Et